fredag 7. mars 2014

D.I.Y. Lysestaker av sement

Har prøvd meg på et lite prosjekt. Lysestaker laget av sement.


Først blandet jeg litt sement med vann til jeg fikk ønsket tykkelse. Fant frem diverse beholdere jeg ville lage lysestaker av.

1. 1/2 l Melkekartong klippet opp til ønsket lengde, så la jeg litt plastfolie oppi.
2. Ett rømmebeger.
3. En kakaobeholder i plast.
4. En lyspære uten innhold, som skal brukes til knagg.

Helte så sement oppi alle beholderne, lyspæren krevde en litt tynnere blanding for å få sementen gjennom den tynne halsen. Dunket og ristet løst på alle beholderne så sementen la seg helt i bunnen, og for å unngå for mange luftboblet. Dette var spesielt viktig med lyspæren, bare vær forsiktig så ikke glasset knuser.


Tilslutt lager man hull til lysene ved å sette t-lys og kritt (i passe størrelse) oppi. I lyspæren må du sette i en lang skrue som senere brukes til å feste knakken til veggen.

Vent ca 2 døgn så sementen blir helt stiv før du tar bort plasten. Lyspæren knuser du forsiktig under et klede e.l. Vær forsiktig så det ikke spruter glass og treffer et øye eller to, bruk evt værnebriller.Jeg strevde litt med å få løs plasten på den høye lysestaken siden plasten her var ganske tykk. Jeg brukte en skarp kniv og skjærte den opp, bare vær forsiktig så du ikke skjærer for mye i  sementen så du lager hakk/striper.


 L.Y.K.K.E. T.I.L.

2 kommentarer:

 1. Kjepemorsomt prosjekt med et flott resultat.
  Ha en fin søndag.
  Annelive

  SvarSlett
 2. Takk :). Veldig fornøyd så blir nok flere av disse.
  Fin søndag til deg og :)

  SvarSlett

LinkWithin

You might also like: